Oralna hirurgija

Oralna hirurgija je specijalistička grana stomatologije koja obuhvata vađenje zuba, uklanjanje granuloma i cisti iznad korena zuba ili u vilici, zatim uklanjanje umnjaka, impaktiranih, poluimpaktiranih, očnjaka, ugradnju implantanta…

Sve to možete uraditi u ordinaciji Dr Dragana Arsić.

Iako se zastupa mišljenje da je svaki zub važan, ponekad je neophodno i izvaditi zub.

Impaktirani zubi

Pojam impaktirani zubi podrazumevaj neiznikle zube čije je nicanje iz bilo kog razloga onemogućeno. Razlozi za odsustvo nicanja zuba su brojni a među najčešćim se pominje nedostatak prostora u vilici za smeštanje svih zuba.

Impaktirani zubi predstavljaju dosta čest problem mlađe populacije, mada mogu da prave problem u svakom dobu.

Ukoliko ne prave problem ne moraju da se vade ali ukoliko izazivaju bol i nelagodu, moraju se vaditi kako bi se predupredile dalje komplikacije.

Stručni tim ordinacije Dr Dragana Arsić će proučiti detaljno vaš rendgen snimak i stanje u ustima, i odabrati pravo vreme za vađenje neizniklog zuba.

Cilj je da vama ta hiruska intervencija bude što bezbolnija i bez postoperativnih komplikacija.

Uklanjanje cisti

Ponekad se infekcija iz kanala korena prenese u kost i na taj način nastaju ciste.

Ciste se moraju ukloniti a jedini način za to je hiruški. Iako uklanjanje cisti predstavlja rutinsku intervenciju, za pacijenta to može biti veoma stresno.

Savet stručnog tima ordinacije” Dr Dragana Arsić”  je da se pre svega upoznate sa hirurgom koji će obaviti tu intervenciju, koji ce najljubaznije odgovoriti na sva vaša pitanja i uliti vam poverenje da sa što manje stresa ili nimalo obavite taj zahvat.

Ugradnja implanta

Oralna implantologija je integralni deo stomatologije i predstavlja najbolje moguće rešenje nadoknade izgubljenih zuba i poboljšanje funkcije žvakanja, govora kao i postizanje što boljih estetskih efekta. Uz stručnost oralnog hirurga, detaljnih analiza i planiranja, uz najsavremenije implante kod nas a i u svetu, pristupa se ugradnji implanta.

Oralni implanti predstavljaju najkomfornije rešenje za pacijenta, koji ga ni na koji način ne ometaju u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Totalne proteze

Samo onaj čovek koji izgubi sve svoje zube shvata njihov značaj.

Ukoliko pacijent izgubi sve svoje zube a iz bilo kog razloga se ne mogu ugraditi implanti, radi se totalna proteza.

U ordinaciji Dr Dragana Arsić se izrađuju proteze od najkvalitetnijih materijala uz saradnju najsavremenije zubotehničke laboratorije.

Period prilagođavanja na strano telo u ustima nije nimalo lak i zahteva strpljenje i pacijenta i stomatologa. Međutim, nakon kratkog perioda prilagođavanja, pacijent doživljava totalnu protezu kao deo svoga tela.

Mobilna proteza

Ukoliko je pacijentu potrebno nadoknaditi više zuba uz očuvanje što više njegovih zuba, radi se mobilna proteza. Mobilne proteze su možda prihvatljivije rešenje za pacijenta jer imaju svoje zuba na koje se naslanjanja proteza.

Konstrukcijski postoji više rešenja u zavisnosti od tipa krezubosti (proteze sa kukicama, Vizil proteze, proteze sa atecmenima).

Za koje rešenje ćete se odlučiti zavisi od stanja u vašim ustima i vaših želja.

Krunice i mostovi

U ordinaciji Dr Dragana Arsić možete dobiti i krune i mostove izradjene po visokim standardima.

Bezmetalne krunice predstavljaju idealno estetsko rešenje kako mladih osoba tako i onih koji se tako osećaju.

Ove krunice zadovoljavaju i najstrože kriterujume zbog izvanrednih estetskih i mehaničkih osobina.

U ponudi ordinacije su i metalokeramičke krune i mostovi, koji uz pravilno planiranje i izradu predstavljaju jedno dugotrajno rešenje.

Pružamo pun spektar stomatoloških usluga da dobijete negu koja vam je potrebna.

Podelite sa prijateljima!