Bolesti zuba

U našoj zemlji karijes i dalje predstavlja oboljenje broj jedan.

Iz tog razloga stručni tim ordinacije Dr Dragana Arsić veliku pažnju posvećuje edukaciji pacijenata o održavanju oralne higijene.

Kada do karijesa ipak dodje prednost se daje atraumatskom radu uz što veće očuvanje zubne supstance. Nakon apsolutnog uklanjanja karijesa vrši se popunjavanje te šupljine i modelovanje, kako bi taj zub dobio izgled kao pre karijesa.

Plombe

Kompozitne (bele) plombe

U osnovi, njihov sastav je od kompozitne smole. Sa razvojem materijala u modernom vremenu one su danas ojačane raznim silikatnim i keramičkim puniocima. Zahvaljujuci tome, kompozitne plombe veoma vešto popunjavaju nedostatak zuba i sto je najvažnije obezbeđuju dugotrajnu restauraciju, a kako sve više ljudi posvećuju pažnju estetici, tako se i prednost daje ovim plombama.

Amalgamske (sive) plombe

Ponekad kada uslovi dozvoljavaju a terapeut proceni da je to u datoj situaciji neophodno, rade se amalgamske plombe. To su obično bočni zubi koji trpe znatno veća opterećenja.

Keramičke plombe – (inleji\onleji)

Nadoknada zubne supstance keramikom, danas predstavlja apsolutni trend u svetu. Uzimanjem otiska zuba i izradom u laboratoriji ili prostim skeniranjem i kompijuterski izrađenom nadoknadom, mi danas možemo sanirati svaki karijes i da bez bojazni omogućimo pacijentu komfor i opustenost prilikom zvakanja.

Zlatne plombe (inleji\onleji)

Zahvaljujući svojim mehaničkim i bioloskim osobinama zlato je savršen materijal za nadoknadu zubnih destrukcija, metal koji je inertan, ne korozivan i savršeno prilagodljiv zubnoj supstanci. Danas, iz estetskih i ekonomskih razloga, jako retko je primenjivan.

Pružamo pun spektar stomatoloških usluga da dobijete negu koja vam je potrebna.

Podelite sa prijateljima!