Estetska stomatologija

U modernom svetu stomatologija ne predstavlja samo lečenje posledica već i ulepšavanje i unapređenje izgleda i zdravlja.

Ordinacija Dr Dragana Arsić veliku pažnju posvećuje estetici zuba, zbog čega njen tim aktivno prati najnovije trendove i materijale u svetu.

Prednost se daje biomaterijalima koji u kontaktu sa ljudskim organizmom ne izazivaju štetne efekte.

Razlikujemo nekoliko načina pomoću kojih možemo poboljšati tu estetsku zonu kod pacijenata:

Veniri (Ljuspice)

Postavljaju se na prednju stranu zuba, sa kojih je predhodno skinut tanak sloj gleđi. Uz pomoć vinira vrše se sitne korekcije oblika i boje zuba.

Luminiri (Ljuspice)

Postavljaju se na netaknutu površinu zuba. Luminiri se u estetskoj zoni koriste da bi korigovali oblik i boju zuba. Kada postoje uslovi za to, prednost se uvek daje luminirima nad venirima, jer je to neinvazivna metoda i njihovim skidanjem ostaje neoštećen zub. Izrada luminira i venira se odvija u laboratoriji sa visoko kvalitetnom keramikom koja je otporna na pritisak.

Kompozitne fasete

Fasete (fasada) koja se postavlja na prednju povrsinu zuba (tzv. vidljivu estetsku zonu). Materijal koji se koristi je kompozit, sama intervencija se može obaviti u jednoj seansi u ordinaciji, ili da izradu fasete obavi zubni tehničar u laboratoriji.

Beljenje zuba

takođe spada pod estetsku stomatologiju. Prednost se daje ordinacijskom izbeljivanju koje je pod kontrolom stručne osobe. Uz pomoć gelova i pasti moguće je estetsku zonu učiniti i za nekoliko nijansi beljom, a samu osobu mladjom.

Boja zuba je svojevrstan indikator zdravlja i predstavlja bitan faktor u izgradnji imidža mladosti I vitalnosti.

Upotreba najsavremenijih materijala uz stručnu kontrolu dovodi do najboljih rezultata i zadovoljnih pacijenata.

Vaš iskren osmeh naše je zadovoljstvo.

Pružamo pun spektar stomatoloških usluga da dobijete negu koja vam je potrebna.

Podelite sa prijateljima!